CoolPolitika.hu

Csökkent a fakitermelés

2012  //  Aug  //  20  //  MTI

Csökkent a fakitermelésMajdnem 4 százalékkal csökkent a fakitermelés Szlovákiában 2011-ben az előző évihez képest, derült ki a szlovák Földművelésügyi és Vidékfejlesztési minisztérium jelentéséből.

Szlovákiában 2011-ben 9,467 millió köbméter fát termeltek ki, ez 3,97 százalékkal volt kevesebb az egy évvel korábbinál. A fakitermelés nagyobb részét (52,72 százalék) az előre nem tervezett fakivágások adták. A tavalyi évben kitermelt famennyiség valamivel több mint felét, közel 4,9 millió köbmétert az állami tulajdonú erdészeti gazdaságokban termelték ki. A szaktárca éves jelentése egyebek mellett arra is rámutat, hogy a kitermelés szempontjából jelentős erdőkben található közlekedési útvonalakat hosszát 2011-ben alig fél százalékkal sikerült növelni.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés