CoolPolitika.hu

Csökken a lakosság eladósodottsága

2012  //  Már  //  22  //  MTI

Csökken a lakosság eladósodottságaAz elmúlt hónapban Szerbiában nominálisan némileg emelkedett ugyan a lakosság eladósodása, ám az inflációs hatást figyelembe véve az eladósodás stagnál, sőt valamelyest csökkent az emberek banki tartozása - jelentette ki Veroljub Dugalic, a Szerbiai Bankszövetség főtitkára szerdán Belgrádban.

A lakosság adósságállománya februárban 1,9 százalékkal emelkedett és 562,25 milliárd dinár (körülbelül 5,1 milliárd eurónak megfelelő összeg) volt. Legnagyobb mértékben a lakásvásárlási hitelek összege növekedett, mivel a lakásvásárlási támogatásoknak köszönhetően körülbelül 400 új lakásvásárlási hitelkihelyezés történt februárban. Megfigyelhető azonban, hogy havonta folyamatosan emelkedik azoknak a hitelfelvevőknek a száma, akik késnek a törlesztő részletek befizetésével, az ilyen adósok aránya az összes hitelfelvevő 3,9 százalékát adja.

 

A szerbiai vállalatok hitelfelvétele ez év február folyamán 0,7 százalékkal emelkedett, a vállalkozók adósságállománya pedig 5 százalékkal növekedett és eléri a 90,17 milliárd dinárt (819 millió eurót). A vállalatoknál és a vállalkozók körében némileg javult a törlesztési fegyelem.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés