CoolPolitika.hu

Csempészéssel gyanúsítanak két békefenntartót

2010  //  Sze  //  17  //  MTI

Csempészéssel gyanúsítanak két békefenntartótA NATO-vezetésű koszovói békefenntartó erők (KFOR) két ukrán katonája is benne volt abban a napokban lekapcsolt héttagú csoportban, amely a gyanú szerint üzemanyagot csempészett - írta a csütörtöki pristinai sajtó.

A Koha Ditore című újság úgy tudja, a két ukránt a nyomozás lezárásáig hazaküldték. Az Európai Unió koszovói rendőri missziója (EULEX) előző nap közölte, hogy házkutatást tartottak több helyszínen is az egykori szerbiai tartományban, és őrizetbe vettek öt személyt. Üzemanyag-csempészéssel, adócsalással és gazdasági hatalommal való visszaéléssel gyanúsítják őket.

 

A 3 ezer fős EULEX-misszió 2008 decembere óta működik Koszovóban. A misszió - amelyben 56 magyar rendőr is szolgál - segíti a koszovói igazságügy és bűnüldöző szervek működését, feladata továbbá, hogy támogassa a független igazságügyi rendszer, valamint a többnemzetiségű rendőrségi és vámszervek működését, biztosítva azt, hogy ezek az intézmények mentesek legyenek a politikai befolyástól.

 

Koszovóban súlyos gond a korrupció; júniusban a független Koszovót elismerő két tucatnyi állam fölszólította Pristinát, hogy tegyen fokozottabb erőfeszítéseket a korrupció és a szervezett bűnözés visszaszorítása érdekében.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés