CoolPolitika.hu

Csak szabadság alatt olvasnak

2012  //  Sze  //  24  //  MTI

Csak szabadság alatt olvasnakA britek csaknem negyede, 23 százaléka csakis szabadsága alatt olvas regényt - derült ki egy több mint 8 ezer főre kiterjedő felmérésből.

A TripAdvisor nevű brit utazási honlap végezte el a kutatást, összesen 8 ezer 600 embert kérdezett meg olvasási szokásairól. "Meglehetősen elszomorító, hogy ilyen sokan csak vakáció közben olvasnak könyveket akár időhiányuk, akár az olvasás iránti általános apátiájuk okán" - idézte a The Telegraph című brit lap a honlap szóvivőjét. Egy másik brit tanulmány a minap a papírkönyvek forgalmának csökkenésére és a "villanykötetek" eladásának emelkedésére mutatott rá. A brit kiadók mindazonáltal derűlátók, mert remélik, hogy az idei olimpia karácsonyra rekordszintre tornássza fel a keresletet több brit olimpikon életrajza iránt.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés