CoolPolitika.hu

Csak a Bibliát olvashatják

2011  //  Ápr  //  17  //  MTI

Csak a Bibliát olvashatjákCsak a Bibliát olvashatják a rabok egy amerikai börtönben, mert a helyi seriff nem enged mást.

A dél-karolinai Berkeley megye börtönében cenzúrázzák ennyire szigorúan az olvasmányokat. Nem hogy más könyv, de még vallási témájú kiadvány sem kerülhet az elítéltek kezébe. Egy muszlim hitű rab megkérte barátnőjét, hogy vigye be neki a Koránt, ám a seriff nem engedélyezte a "muzulmán biblia" átadását. Így még a "Korán reggel, este Biblia" mondás sem áll a börtönre, bár hamarosan szélesedhet az olvasnivalók palettája. A rabok hivatalosan is panaszt tettek, az Egyesült Államok igazságügy minisztériuma pedig helyt adott kifogásaiknak, mondván: a gyakorlat sért több törvényt is, ráadásul ütközik az alkotmány adta vallásszabadság biztosításával.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés