CoolPolitika.hu

Chávez nem hajlandó beengedni az amerikai nagykövetet

2010  //  Dec  //  30  //  MTI

Chávez nem hajlandó beengedni az amerikai nagykövetetTovábbra sem hajlandó beengedni országába Washington caracasi nagykövetjelöltjét Hugo Chávez venezuelai elnök, még akkor sem, ha ez a két ország diplomáciai kapcsolatainak a megszakításával jár.

Chávez kedden az állami televízióban kijelentette: "ha az Egyesült Államok ki akarja utasítani nagykövetünket, ám tegye. Ha meg akarja szakítani a diplomáciai kapcsolatokat, ám tegye. Washington megtehet mindent, amit akar, de mi akkor sem fogadjuk ezt az urat" (vagyis Larry Palmert, a caracasi amerikai nagyköveti posztra jelölt diplomatát.)

 

Chávez már korábban is hangoztatta: hallani sem akar arról, hogy Palmer átvegye a caracasi amerikai külképviselet vezetését, mert a jelölt "tiszteletlenül viselkedett" a venezuelai kormánnyal szemben. A dél-amerikai ország szocialista nézeteket valló elnökét az bőszítette fel, hogy Palmer augusztus elején a washingtoni szenátus külügyi bizottságának meghallgatásán említést tett azokról a kolumbiai vádakról, hogy Venezuela menedéket nyújt a kolumbiai lázadóknak.

 

Mint mondta, biztos abban, hogy venezuelai kormánytagok kapcsolatban állnak velük. Egy kérdésre válaszolva azt is mondta, hogy a venezuelai hadseregben "a jelentések szerint rendkívül alacsony a morál, kiváltképp a politikai kinevezések miatt". A diplomata emellett aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Kuba egyre nagyobb befolyást gyakorol a venezuelai hadseregre.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés