CoolPolitika.hu

Chávez a legnépszerűbb politikus Venezuelában

2011  //  Már  //  26  //  MTI

Chávez a legnépszerűbb politikus VenezuelábanTovábbra is Hugo Chávez államfő a legnépszerűbb politikus Venezuelában, de elveszítheti a jövő évi elnökválasztást, ha az ellenzéknek sikerül közös jelöltet állítania - derült ki a dél-amerikai országban készült közvélemény-kutatásból, amelynek eredményét helyi idő szerint csütörtökön ismertették.

A Datanalisis cég felmérése szerint a Venezuelát 13 éve irányító Cháveznek továbbra is több mint 50 százalékos az elfogadottsága, igaz, ez jelentős csökkenés a második újraválasztása évében, 2006-ban mért több mint 70 százalékos eredményhez képest. Ha most vasárnap tartanák az elnökválasztást, Chávez 26 százalékot kapna, míg az ellenzéki jelöltek együttesen 28 százalékot. A szavazók jelentős hányada, 34 százalék nem tud dönteni, és csak 13 százalék mondta azt, hogy nem menne el voksolni.

 

A venezuelai ellenzéki pártok a múlt hónapban bejelentették, megállapodtak arról, hogy valamikor idén év végén vagy a jövő év elején előválasztást tartanak, és felsorakoznak az ezen diadalmaskodó jelölt mögé, vagyis közös kihívót indítanak Chávezzel szemben a 2012 decemberében esedékes elnökválasztáson. Jelenleg a Caracastól nyugatra, a Karib-tenger partján elterülő Miranda állam kormányzója, a 38 éves Henríque Capriles Radonski a legnépszerűbb ellenzéki politikus, 17 százalékos támogatottsággal.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés