CoolPolitika.hu

Centiző kukások

2010  //  Jan  //  09  //  MTI

Centiző kukásokMérőszalaggal járnak a kukások Nagy-Britanniában Coventry városában és méricskélik a kukák "szájának" nyitottságát: ha ugyanis fél centinél nagyobbra "tátott" a fedél, nem kötelesek kiüríteni.

Az új szabályt egészségügyi és biztonsági megfontolásból hozták. Ha túlpúpozza a lakosság kukáit, akkor abból lehullhat a járdára szemét és megütheti egy gyalogos bokáját. A szabály betartatása végett nem ürítik a tartályokat a kukások, a túlpakolónak pedig nyakán marad szemete. Karácsony táján persze még több a hulladék, és a tél zordsága is fennakadásokat okoz a szemét elszállításában, így aztán akadnak Coventryben olyan kukák, melyeket már három hete nem mozdított meg szemetesember - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap. A lakosság persze nem örül. -Hiába kértem a szemeteseket, hogy ürítsék ki a kukám, nem voltak hajlandók rá, pedig csak némi kartonpapírtöbblet volt benne, nem veszélyes atomhulladék - idézett a lap egy polgárt.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés