CoolPolitika.hu

Cápariadó egy franciaországi strandon

2009  //  Aug  //  23  //  MTI

Cápariadó egy franciaországi strandonCápariadót adtak ki csütörtök délután Franciaországban egy földközi-tengeri strandon, mert a fürdőzők két cápát láttak - közölte a tűzoltóság.

-Délután kaptuk a riasztást, hogy két nagyméretű halat láttak a Sardinal nevű fürdőhelyen, felderítő útra indultunk, és valóban cápák voltak - mondta el a Perpignan közelében fekvő Canet-en-Roussillon város tűzoltóságának szóvivője.

 

A helyszínre küldött tűzoltók két cápát láttak, az egyik két, a másik egy méter hosszú volt. A strandon azonnal felvonták a vörös zászlót és a csendőrök kiparancsolták a vízből a fürdőzőket. A strand pénteken nyit meg újra.    A térségben gyakran látnak óriáscápákat és kékcápákat. -Bizonyára óriáscápák voltak, amelyek egyáltalán nem veszélyesek, mert planktonnal táplálkoznak. Igen hatásos a látványuk, akár 7,8 méteresre is megnőhetnek- mondta Jacques Carriere, a Tengeri Mentők Országos Szövetségének egyik vezetője.

 

-Amikor nagyon meleg van, gyakran kiúsznak a part közelébe. (...) Nem kell őket ingerelni, mert a farkcsapásuk veszélyes lehet. Még sohasem hallottam, hogy valakit cápa harapott volna meg a térségben - tette hozzá Carriere.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés