CoolPolitika.hu

Bush szabadsággal etetett

2008  //  Sze  //  24  //  coolpolitika

Bush szabadsággal etetettDisszidenseket és ellenzéki vezetőket fogadott az amerikai elnök az ENSZ Közgyűlésének 63. ülésszakának keretében. A társaságban megjelent többek között U Kovida burmai szerzetes, Natan Saranszkij volt szovjet ellenzéki, ma izraeli politikus, Omar Pernet Hernández kubai ellenzéki újságíró, Lodi Gyari a dalai láma különmegbízottja, valamint Oroszország képviseletében Garri Kaszparov egykori sakkvilágbajnok, ellenzéki politikus.

Lora és én csodálatos délelőtött töltöttünk együtt a demokratikus vezetőkkel és emberi jogi aktivistákkal, akik a szabadság mellett foglaltak állást - jelentette ki George Bush. Az Egyesült Államok elnöke azt mondta a reggelizőknek, hogy ő és adminisztrációja hisz az univerzális szabadságban. 

Az összejövetelt állítólag minden évben megrendezik az ENSZ Közgyűlésének keretében, és a Szabadság reggelijének nevezik.

Orosz szakértők az újságírók kérdéseire eleinte nem akarták érteni, hogy miért is kellett meghívni Garri Kaszparovot erre a furcsa eseményre, ám mindezt azzal magyarázták, hogy Bush így kívánta jelezni az oroszoknak: nem helyeslik a hetekben lezajlott Grúzia elleni agressziót, és Oroszországot egy helyre sorolják Kínával, Kubával és Fehéroroszországgal. 
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés