CoolPolitika.hu

Bulgáriában betiltanák a cigarettahüvelyek gyártását

2012  //  Jún  //  25  //  MTI

Bulgáriában betiltanák a cigarettahüvelyek gyártásátBulgáriában betiltanák a filteres cigarettahüvelyek gyártását és forgalmazását a dohányipari termékekre a múlt héten elfogadott, de egyelőre még életbe nem lépett törvénymódosítás szerint.

A Kapital daily internetes oldal beszámolója szerint az erre vonatkozó képviselői indítvány beterjesztői ezzel azt a jelenséget kívánják megszüntetni, hogy sokan illegális dohánnyal, illetve eldobott csikkekből összegyűjtött dohánnyal töltik meg a filteres cigarettahüvelyeket. A lap a rendelkezést abszurdnak nevezi, már csak azért is, mert a tiltás nem vonatkozik a cigarettapapírra, illetve a külön gyártott filterre. Kiemelik azt is, hogy ilyen tiltás nincs más európai országban.

 

A rendelkezés komoly nehézséget okozhat az ezzel foglalkozó 4-5 cégnek, többek között a plovdivi Jurij Gagarin BT-nek, amely a legnagyobb cigarettahüvely-gyártó Bulgáriában, és termelésének 80 százalékát exportálja.    Név nélkül nyilatkozó szakértők szerint az intézkedés a mintegy 80 százalékban állami tulajdonú Bulgartabaknak, az ország legnagyobb dohányipari cégének a lobbitevékenysége révén került be a törvényjavaslatba. A törvényjavaslat - számos más rendelkezés között - a dohánytermékek internetes értékesítését is betiltaná Bulgáriában.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés