CoolPolitika.hu

Bruni sírhat - itt a csinos first ladyk generációja

2008  //  Nov  //  05  //  coolpolitika

Bruni sírhat - itt a csinos first ladyk generációjaAz Egyesült Államokban nem csupán az elnök lesz más, hanem a first lady is. Michelle Obama három kiváló tulajdonságot rejt magában: kiáll a férje mellett, de emellett független, határozott nő, ráadásul kiváló érzéke van a divathoz is.

Carla Bruninak van oka a sírásra, hiszen Nicolas Sarkozy gyönyörű feleségének Michelle Obama személyében méltó ellenfele akadt - írja a The Times szerzője. Az Egyesült Államoknak ezentúl nem csupán az elnöke, de a first ladyje is változik. A szürke, szinte láthatatlan feleségek - ilyen volt többek között Lora Bush - korszakának tehát vége, hiszen a politika színpadára  egyre több független, egészségesen gondolkodó, stílusos nő állhat ki.  

A lap szerzője szerint Michelle Obama ért a férfiakhoz is, ez pedig többek között abban nyilvánul meg, hogy tökéletes érzékkel meg férjét, Barack Obamát is.

MTI  Ez idáig két típusa létezetett a first ladyknek: az egyik a szürke, hallgatag, simulékony feleség, mint Lora és Barbara Bush, a másik pedig a már-már fiús nő, akinek saját karrierje, élete volt, mint például Eleanor Roosevelt vagy Hillary Clinton. Az összes eddigi first ladytől eddig csupán a gyönyörű, kiváló ízléssel megáldott Jackie Kennedy különbözött igazán. 

A The Times cikkírója szerint Carla Bruni után megjelent a diplomás, modell alkatú, szép mosolyú firts ladyk egész sora, akik hajlandóságok mutatnak arra, hogy részt vegyenek minden hivatalos rendezvényen. Ilyen például Bassár el-Aszad szíriai elnök informatikus felesége vagy Janez Jansa szlovén kormányfő orvos oldalbordája.  Ezek a hölgyek magabiztosak, és bárhol, bármilyen helyzetben megállják a helyüket. 

 


(Janez Jansa és felesége Urska Bacovnik)

(Dmitrij Medvegyev és felesége, Szvetlana Medvegyeva)

 

Ide sorolható az új orosz elnök, Dmitrij Medvegyev felesége, Szvetlana Medvegyeva is, aki számviteli egyetemet végzett. Közeli ismerőseik szerint Szvetlana erős, tekintélyt parancsoló nő, nagyon elegáns, a legjobb orosz divattervezők kreációit viseli, igaz, igyekszik kerülni a fotósokat, és nem ad interjút. Szvetlana Medvegyeva akár hazája nem hivatalos kulturális nagykövetének is tekinthető, hiszen Európában bárhová elmegy, ha Oroszország érdekei úgy kívánják. Két évvel ezelőtt fiával és férjével részt vett Rómában az orosz nyelv hetének rendezvényén, arról győzködve mindenkit, hogy érdemes oroszul tanulni. Tavaly segített megszervezni az orosz művészeti fesztivált a francia Riviérán.

(newsru.com)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés