CoolPolitika.hu

Bosszantó kérdésekkel bombázzák a követségeket

2012  //  Ápr  //  05  //  MTI

Bosszantó kérdésekkel bombázzák a követségeketA brit turisták bizarr kérésekkel, például étterem-foglalásokkal és a helybéliekkel összefüggő romantikus tippek igénylésével ostromolják a külföldi brit nagykövetségeket - közölte szerdán William Hague brit külügyminiszter.

A brit diplomácia vezetője azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy London új krízisközpontot hoz létre a tengerentúli vészhelyzetek kezelésére, amelynek keretében a brit turisták 24 órás segélyvonalon keresztül tájékozódhatnak az őket érintő kérdésekről. "A feladatunk, hogy jó kapcsolatokat ápoljunk szomszédjainkkal, nem terjed ki arra, hogy magyarra fordítsuk a "szeretlek" kifejezést, ahogy azt egy szerelemtől fűtött brit turista kérte tőlünk" - mondta ezzel összefüggésben a brit külügyminiszter.

 

Hague ismertetett néhányat a közelmúlt szokatlan eseteiből; az Egyesült Államokban egy turista például azt követően hívta fel a brit nagykövetséget, hogy hangyákat talált floridai bérelt házában. Egy Olaszországban kiránduló brit hazatérése után azt kérte az olasz konzulátus személyzetétől, hogy dobjanak be a nevében egy érmét Róma híres Trevi-kútjába. "Nem hozzánk kell fordulni, ha nem találják a műfogsorukat, ha elromlik a navigációs rendszerük és útbaigazításra van szükségük - hangsúlyozta a brit külügyminiszter. Nagy-Britannia tavaly bírálatok kereszttüzébe került, amiért a líbiai beavatkozás során kaotikus módon evakuálta állampolgárait az összecsapások sújtotta országból.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés