CoolPolitika.hu

Bombának hallott mama

2012  //  Feb  //  29  //  MTI

Bombának hallott mamaFélrehallás miatt tört ki riadalom egy repülőgépen az Egyesült Államokban: több utas bombának hallotta a mama szót, amely angolul hasonlóan hangzik: bomb, illetve mom.

A pilóta egy földi légiirányító kérésére születésnapi köszöntőt mondott a kihangosítóba a kolléga anyjának tiszteletére, aki a gépen utazott. A pilóta azzal kezdte mondandóját, hogy "mama van a gépen", amit sok utas úgy értett, hogy bomba van a gépen, és riadalmában már nem figyelt a folytatásra. Bár mindenki ülve maradt, buzgón kérdezgették egymást az utasok, majd pedig a személyzet  tagjait arról, hogy pontosan mit is mondott a pilóta. Az utaskísérőknek lépten-nyomon el kellett magyarázniuk, hogy tényleg nincs pokolgép a fedélzeten: robbanó anyag helyett születésnapos mama van. A Baltimore-ból New Yorkba tartó járat gond nélkül leszállt, ám több utasa annyira dühös lett a történtek miatt, hogy panaszt tett a légügyi hatóságnál, amely megígérte, hogy utánanéz annak, szabályos volt-e a légi irányító kérése. A pilóta ellen nem indított vizsgálatot - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés