CoolPolitika.hu

Blogger perel tartalomszolgáltatókat

2011  //  Ápr  //  14  //  MTI

Blogger perel tartalomszolgáltatókatAz AOL internetszolgáltató és a Huffington Post webes lap ellen is keresetet nyújtott be egy blogger és munkajogi aktivista, mert a szolgáltatók nem fizettek a szabadúszó bloggereknek, miközben anyagi hasznuk származik a tartalomból, amelyet a publikálók teremtenek.

Jonathan Tasini kedden indított eljárásában több mint kilencezer szerzőt és tartalomkészítőt képvisel, és legkevesebb 105 millió dollárt követel. A keresetben alperesként Arianna Huffingtont és Kenneth Lerert, a Huffington Post alapítóit nevezik meg. Az AOL (egykor America Online) internetszolgáltató a múlt hónapban 315 millió dollárért vásárolta meg az elektronikus újságot, így a cég is érintetté vált Tasini gyorsan benyújtott keresetében.

 

A felperes szerint a Huffington Post jogtalanul tett szert bevételre, miközben közreműködőit a növekedés ígéretével áltatta. A cikkekből származó hasznot azonban megtartotta. Az AOL szerint a keresetnek nincs alapja. -Ahogy már korábban is mondtuk, bloggereink a platformunkat használják, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassák munkájukat - fogalmazott közleményében Mario Ruiz, az AOL szóvivője, hozzátéve hogy a Huffington Post bloggerei más oldalakon is szerepeltethetik munkájukat.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés