CoolPolitika.hu

Bírálta az IMF vezetője az EU-n belüli koordináció hiányát

2009  //  Már  //  03  //  MTI

Bírálta az IMF vezetője az EU-n belüli koordináció hiányátBírálta a Nemzetközi Valutaalap - IMF - vezérigazgatója, hogy az Európai Unióban - szerinte - hiányzik a koordináció a gazdasági és pénzügyi problémák megoldásához.

Dominique Strauss-Kahn az NPR amerikai közszolgálati rádiónak hétfőn, egy nappal az EU-tagállamok állam- és kormányfői brüsszeli csúcstalálkozóját követően úgy nyilatkozott, hogy az uniós vezetők - szinte képtelenek voltak bármilyen közös megoldást találni.
   

A volt francia pénzügyminiszter hozzátette, hogy emiatt valamelyest aggódik a helyes politikák megvalósítását, s főleg a bankok átszervezését illetően.A vasárnapi EU-csúcs résztvevői úgy határoztak, hogy a következő, március 19-20-i csúcstalálkozójukon hoznak végleges döntést a bankok kétes követeléseinek kezelésével kapcsolatos közös politikáról.   

 

Strauss-Kahn helyesnek nevezte, ami a különféle gazdaságösztönző terveket illetően a csúcson történt. Mindazonáltal megjegyezte, hogy a terv második felének a banki mérlegek megtisztítását kell jelentenie, ez pedig nem nagyon gyorsan halad előre.   

 

Az IMF-vezető megjegyezte azt is, hogy az euróövezet még nem tökéletes: közös pénzzel rendelkezik ugyan, közös gazdaságpolitikával viszont nem. Strauss-Kahn ezzel magyarázta, hogy az övezet egyes tagországai - a valutaalap vezetője Görögországot név szerint is megemlítette - nehézségekkel küszködnek.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés