CoolPolitika.hu

Betiltanák a ajándékbankókat

2012  //  Ápr  //  20  //  MTI

Betiltanák a ajándékbankókatBetiltaná a valódi bankjegyekre megszólalásig hasonlító, ajándéknak szánt papírpénzeket az orosz belügyminisztérium.

Egy pénteki moszkvai tanácskozáson a minisztérium illetékese büntetőjogi felelősségre vonást szorgalmazott azon gyártókkal szemben, akik a valódiakra rendkívül hasonlító papírpénzeket, "szuveníreket" készítenek. Még akkor is, ha nem hozzák azokat forgalomba. Dmitrij Hruljkov, a gazdaságbiztonsági és korrupcióellenes főosztály helyettes vezetője egyes reklámcégeket is megbüntetne, amelyek  az Orosz Központi Bank logójával ellátott és az eredeti bankók színezékével gyártott ajándékpénzeket készíttetik.

 

Igor Miloradov belügyi szakértő elmondta, hogy a pénzhamisítók felhasználják, kiegészítik az ilyen papírokat és valódi pénzként adják tovább. Elrettentő példának a Viccek bankja elnevezésű cég által készített ajándékpénzeket hozta fel, amelyeken megjelentek a hamisítás elleni biztonsági jelek, pecsétek, ezért a bankjegykiadó automaták is elfogadják - mondta a szakértő.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés