CoolPolitika.hu

Berlusconi szerint Obama jóképű és napbarnított

2008  //  Nov  //  07  //  coolpolitika

Berlusconi szerint Obama jóképű és napbarnított Barack Obama, a megválasztott amerikai elnök fiatal, jóképű és napbarnított, minden eséllyel jól együtt tud majd működni az orosz elnökkel - jelentette ki az olasz kormányfő csütörtökön Moszkvában.

Az oroszországi látogatáson tartózkodó Silvio Berlusconi arra az újságírói kérdésre válaszolta ezt moszkvai sajtótájékoztatóján, hogy véleménye szerint a kedden megválasztott Obama elnökként hogy fog majd kijönni orosz kollégájával, Dmitrij Medvegyevvel.

Az olasz ellenzék azonnal felháborodottan reagált Berlusconi megjegyzésére, és hivatalos bocsánatkérésre szólította fel a kormányfőt. - Államférfi nem engedhet meg magának ilyen tiszteletlenséget efféle kabarétréfákkal - bírálta a miniszterelnököt Walter Veltroni, az ellenzéki Demokrata Párt (PD) elnöke.

Berlusconi, aki közeli szövetségese a hivatalából januárban távozó George Bush amerikai elnöknek, a bírálatokra reagálva azt állította, hogy a megjegyzést bóknak szánta, és kijelentette: az olasz baloldalnak egyáltalán nincs humorérzéke.


 (MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés