CoolPolitika.hu

Berlusconi egyezséget ajánlott

2011  //  Feb  //  01  //  MTI

Berlusconi egyezséget ajánlottAz úgynevezett -Rubygate- botrányba bonyolódott, a parlamentben csak gyenge többséggel támogatott olasz kormányfő, Silvio Berlusconi egyezséget ajánlott a baloldali ellenzéknek a gazdasági növekedés fellendítése és az államadósság csökkentése érdekében.

A Corriere della Sera című napilapban megjelent nyílt levélben a nőügyei miatt - Lovagnak - gúnyolt miniszterelnök felajánlotta a legfőbb ellenzéki párt, a Demokrata Párt vezetőjének, hogy működjenek együtt a parlamentben, és pártosság és előítéletek nélkül vitassák meg a tervet az olasz gazdasági növekedés fellendítésére. Berlusconi a közelmúltban kategorikusan elutasította Guiliano Amato volt baloldali miniszterelnök javaslatát az örökségek megadóztatásra, mondván, hogy az igazságtalan és nem hatékony.

 

A kormányfő a tervezett új intézkedés-csomaggal szeretné kimozdítani az ország gazdaságát a közel stagnáló, egy százalékos növekedési szintről és 3-4 százalékosra növelni, és ezzel automatikusan csökkenteni a GDP 120 százalékára rúgó adósságot. A Lovag szerint a gazdaságnak egy ostorcsapásra van szüksége, például széles körű adómentességre a fiatalok és a vállalkozások számára, illetve az alkotmány hónapok óta tervezett módosítására a vállalkozás szabadságának megerősítése érdekében.

 

Miközben Berlusconi az  államadósság lefaragásán fáradozik,  meg kell küzdeni azzal a botránnyal is, amelyet egy fiatalkorú prostituálttal ápolt kapcsolata keltett. Az olasz nők jelentős részét mindez annyira megbotránkoztatta, hogy egy csoportjuk aláírásgyűjtő kampányba kezdett Berlusconi lemondatásáért. Az internetes felhívást eddig 100 ezer nő - főként politikusok, professzorok és újságírók - írta alá.

 

A nőszövetségek február 13-ra több olasz nagyvárosban tüntetést is szerveznek. Céljuk - mint hangoztatták -Olaszország méltóságának a visszaszerzése,  továbbá tiltakozás egy olyan vezető elit ellen, amely  figyelmen kívül hagyja az alapszabályokat. Az aláírásgyűjtés szervezői szerint Berlusconi megsértette az olasz nőket. A kormányfő ellen jelenleg a milánói ügyészség folytat eljárást hatalommal való visszaélés valamint prostitúció támogatása miatt.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés