CoolPolitika.hu

Belügyminiszter nélkül maradhat Románia

2009  //  Nov  //  29  //  MTI

Belügyminiszter nélkül maradhat RomániaBelügyminiszter nélkül maradhat Románia az államelnök-választás december 6-án sorra kerülő második fordulója előtt, miután a bukaresti ítélőtábla felfüggesztette azt az elnöki rendeletet, amellyel visszahívták a belügyminiszteri tisztségéből a szociáldemokrata Dan Nicát.

Traian Basescu államfő október elején hívta vissza Nicát, miután a Demokrata Liberális Párt (PD-L) azt kérte az akkori koalíciós partnerüktől, a szociáldemokratáktól, hogy jelöljenek új belügyminisztert Nica helyére, akit egy vitatott kijelentése miatt váltottak le. A szociáldemokraták nem voltak hajlandók megtenni ezt, és kiléptek a kormányból. Azóta ideiglenes belügyminiszter vezeti a szaktárcát, akinek a 45 napos mandátuma is lejárt, a parlament pedig a választások utánra halasztotta a kormányválság feloldását.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés