CoolPolitika.hu

Bekövetkezett a csoda

2012  //  Sze  //  19  //  MTI

Bekövetkezett a csodaBekövetkezett a csoda szerdán Nápolyban, San Gennaro ünnepén, amikor a várost oltalmazó szent - ampullákban őrzött - megalvadt vére a helyi hagyomány szerint ismét folyékonnyá vált.

A gazdasági válságban "kedvező és segítő jelnek" nevezte a csoda megismétlődését Crescenzio Sepe, Nápoly érseke. A dél-olaszországi város székesegyházát szerda reggel óta hatalmas tömeg lepte el. Nápoly egésze részt vett a várost és egész Campania tartományt oltalmazó San Gennaro csodatételén.     Sepe bíboros a magasba tartotta a szent vérét tartalmazó két ampullát, amelyben a máskor megalvadt vér szemmel láthatóan folyékonnyá vált. A hívők tapssal köszöntötték a csodát és megcsókolták az ereklyéket.     A szertartáson részt vett 12 rab is a nápolyi börtönök elítéltjeinek képviseletében. Az olasz sajtó azt emelte ki, hogy az ampullát a balközép polgármester Luigi De Magistris, az Értékek Olaszországa (IdV) politikusa is megcsókolta annak ellenére, hogy az utóbbi hónapokban vitába keveredett Sepe érsekkel.

 

A bíboros homíliájában "rákos daganatnak" nevezte a Nápoly fejlődését és jövőjét gátló szervezett bűnözést és erőszakot. San Gennaro vére egy évben háromszor válik folyékonnyá. A Dél-Olaszországban 272-305 között élt és mártírhalált halt San Gennaro megalvadt vére először akkor lett folyékony, amikor ereklyéit a IV. században a nápolyi dómba szállították. Az egyik ampulla háromnegyedig van vérrel, a másik csak félig, mivel a vér egy részét III. Károly király a 16. században Spanyolországba vitte. Nápoly védőszentjének az egész világon közel 25 millió hívője van. San Gennaro vére címmel Márai Sándor 1957-ben írt regényt.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés