CoolPolitika.hu

Behúzott kézifékkel indult a herceg házassága

2011  //  Sze  //  28  //  MTI

Behúzott kézifékkel indult a herceg házasságaMéltóságteljes lassúsággal haladt el a felsorakozott rajongók sorfala előtt az áprilisi esküvője utáni fogadásról távozva Vilmos herceg - de mint vasárnap kiderült, ennek elsősorban egy behúzva felejtett kézifék volt az oka.

Az Egyesült Királyság jövőbeni uralkodója - Károly walesi herceg és az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - április 29-én esküdött örök hűséget polgári származású választottjának, Kate Middletonnak. A londoni Westminster apátságban tartott - világszerte óvatos becslések szerint is kétmilliárd tévénéző által figyelemmel kísért - esküvői ceremónia után Vilmos nagymamája, II. Erzsébet királynő fogadást adott az ifjú házasok tiszteletére a Buckingham-palotában.

 

A fogadásról Vilmos és felesége - a frigy után adományozott címük szerint Cambridge hercege és hercegnője - Károly nagy becsben tartott, agg Aston Martin DB6 Volante kabrióján távozott. A sötétkék, nyitott kocsit, amelyet az idén 63 éves Károly herceg, az uralkodó legidősebb fia még 21. születésnapjára kapott édesanyjától, szalagokkal, színes léggömbökkel és - utalva a frissen kötött házasságra - tanulóvezetői jelzéssel szerelték fel. Az autót Vilmos herceg vezette, feltűnően lassan, mellette Katalin hercegnő integetett boldogan mosolyogva a tömegnek.

 

Mint kiderült, csak a szerencsének köszönhették, hogy egyáltalán eljutottak céljukhoz, a közeli Clarence House-hoz - Károly trónörökös londoni hivatalához -, és nem robbantak le a felsorakozott százezrek és milliárdnyi tévénéző szeme láttára. Arthur Edwards, a The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - veterán királyi fotósa, aki több évtizedes munkássága során baráti viszonyba került Károly herceggel, a BBC rádiónak elmondta: az esküvő után beszélgetett Károllyal, és felvetette neki, hogy Vilmosnak "mintha problémái lettek volna" a patinás Aston Martin vezetésével. A trónörökös közölte vele: a látszat nem csalt, ugyanis fia elfelejtette kiengedni a kocsi kézifékjét...

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés