CoolPolitika.hu

Bebörtönöztek egy izraeli üzletembert Kazahsztánban

2010  //  Feb  //  26  //  MTI

Bebörtönöztek egy izraeli üzletembert KazahsztánbanSúlyos börtönbüntetésre ítélt egy izraeli üzletembert korrupciós vádak alapján egy kazah katonai bíróság - közölték csütörtökön kazah ügyészek.

Az izraeli állampolgárságú Borisz Seinkmant, valamint Kazimurat Majermanov egykori kazah védelmi miniszterhelyettest a zárt ajtók mögött folytatott tárgyaláson azzal vádolták, hogy olyan ügyletet készítettek elő, amelyben hibás izraeli katonai eszközöket adtak volna el Kazahsztánnak. Seinkmant csalásért és vesztegetésért 11 évi börtönre ítélték - közölte a legfőbb ügyészség. Majermanovot hasonló büntetéssel sújtotta bíróság, de hatalommal való visszaélés és vesztegetés miatt.

 

A kazahsztáni izraeli nagykövetséget nem lehetett elérni, hogy az ügyet kommentálja. Majermanov őrizetbe vételét követően nem sokkal lemondott tisztségéről Danial Ahmetov védelmi miniszter, amit elemzők annak tulajdonítanak, hogy fokozódik a hatalmi viszály a kazah eliten belül, és a különböző erőcsoportok igyekeznek nagyobb befolyást gyakorolni Nurszultan Nazarbajev elnökre.

 

Külföldi üzletemberek őrizetbe vétele és elítélése ritkaság számba megy Kazahsztánban, az olajexportáló közép-ázsiai ország igyekszik befektetésbarát képet mutatni magáról. A többségében muzulmán lakosságú ország, amelyben több más volt szovjet tagköztársasághoz hasonlóan jelentős zsidó kisebbség él, jó kapcsolatokat ápol Izraellel a fejlett technológiájú ágazatok és a haditechnika területén.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés