CoolPolitika.hu

Bankadó Hollandiában

2011  //  Már  //  09  //  MTI

Bankadó HollandiábanBankadó bevezetését tervezi a holland kormány, a bevételből a csődbe jutott bankok betéteseit kártalanítanák.

Jan Kees de Jager pénzügyminiszter tervei szerint az adót 2012-től vetnék ki. A tárcavezető ezt a parlamentben jelentette be, a pénzügyi válság kezeléséről és az újabb krízisek elkerüléséről szóló vitanapon. Hollandiában jelenleg 100 ezer euróig kártalaníthatják a betéteseket, a rendszer azonban nem automatikus, nincsen állandó garanciaalap, amelyből teljesíteni lehet a kifizetéseket, a bedőlő bankok így a konkurenciára vannak utalva. Ilyen eset történt például 2009-ben, amikor egyebek mellett az ING, az Aegon Bank és a Rabobank adott össze több százmillió eurót a DSB, egy csődbe ment kisebb bank betéteseinek kártalanítósára.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés