CoolPolitika.hu

Az utolsó Indiana Jones-filmet kritizálta a japán külügyminiszter

2009  //  Ápr  //  28  //  MTI

Az utolsó Indiana Jones-filmet kritizálta a japán külügyminiszterAz atombomba hatásának bagatelizálása miatt rótta meg Steven Spielberg utolsó Indiana Jones-filmjét a japán külügyminiszter.

-Volt egy jelenet egy tavalyi nagy sikerű filmben, amelyben a híres hős a kísérleti atomrobbantás elől egy hűtőszekrénybe bújik - idézte fel az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című kalandfilm részletét Nakaszone Hirofumi külügyminiszter hétfőn az atomfegyverek elleni beszédében. Mint mondta, meglepte, hogy a film mennyire felületesen kezelte az atomrobbanás erejét. -Egy atomrobbanás egy pillanat alatt mindent elpusztít. Aggaszt, hogy ez a félvállról vett kép világszerte elterjedhet - hangsúlyozta a miniszter.

 

Nakaszone ugyan nem említette cím szerint Spielberg munkáját, de kedden egy külügyminisztériumi tisztviselő megerősítette, hogy a tárca vezetője a negyedik Indiana Jones-filmre célzott. 1945 augusztusában amerikai bombázók két atombombát dobtak le Hirosimára és Nagaszakira. A pusztító detonáció következtében a két japán városban 210 ezer ember vesztette életét azonnal és a következő hetekben. Néhány nappal a bombázás után Japán megadta magát, és befejeződött a II. világháború.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés