CoolPolitika.hu

Az Eufor átadta az ENSZ-erőknek csádi és közép-afrikai misszióját

2009  //  Már  //  15  //  MTI

Az Eufor átadta az ENSZ-erőknek csádi és közép-afrikai missziójátHivatalosan átadta vasárnap reggel a csádi Abechében az ENSZ-erőknek csádi és közép-afrikai misszióját az európai békefenntartó egység, az Eufor.

Az Eufor-katonák, akik egy éve szolgálnak a térségben, jelképesen felcserélték sapkájukat az ENSZ-egységek kék sapkájára, a szolgálatot azonban ténylegesen már átvették szombat éjfélkor az ENSZ-katonák Elhadji Mouhamadou Kandji szenegáli tábornok parancsnoksága alatt.   

 

Az Eufor mandátuma elsősorban a mindkét országgal határos szudáni tartományból, Dárfúrból menekülők, valamint a Csádban és a Közép-Afrikai Köztársaságban otthonaik elhagyására kényszerültek védelmére szólt, de támogatniuk kellett a humanitárius szolgálatok tevékenységét, valamint a régióba vezényelt 300 ENSZ-rendőr munkáját is. Az ENSZ-misszió 5200 fős lesz. Jelenleg mintegy 2000 európai katona szolgál a térségben, ők néhány hónapig még a helyszínen maradnak ENSZ-kötelékben, míg meg nem érkeznek az egységbe az afrikai és nepáli katonák.
(MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés