CoolPolitika.hu

Az első nyugati turistacsoport Irakban a Szaddám-korszak óta

2009  //  Már  //  20  //  MTI

Az első nyugati turistacsoport Irakban a Szaddám-korszak ótaIrakban először járt szervezett nyugati turistacsoport azóta, hogy megdöntötték Szaddám Huszein diktátor-elnök uralmát.

Az amerikaiak vezette erők hat évvel ezelőtt, 2003 márciusában indították el iraki inváziójukat. Az arab ország idegenforgalmi minisztériumának egyik illetékese elmondta: az öt brit, két amerikai és egy kanadai utazóból álló csoport március 8-án érkezett Irakba, majd bejárta a civilizáció bölcsőjének számító országrészeket.    

 

A csoport körútját az Iraki Nemzeti Múzeum meglátogatásával fejezi be. A múzeumot, amelyet a háború elején kifosztottak, a múlt hónapban nyitották meg újra. Az idegenforgalmi tárca szóvivője reményét fejezte ki, hogy a csoport tagjai hazatérésük után az iraki közállapotokat is kedvező színben tüntetik fel.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés