CoolPolitika.hu

Az egyetemisták dublőreiket ültetik az iskolapadba

2009  //  Okt  //  01  //  MTI

Az egyetemisták dublőreiket ültetik az iskolapadbaAz utóbbi hetekben szokatlan hirdetések jelentek meg az ukrán álláshirdető internetes oldalakon. A hirdetéseket feladók olyan fiúkat vagy lányokat keresnek, akik pénzért vállalják egyetemi előadások látogatását és a jelenlét igazolását – írta online kiadásában a kijevi Szegodnya című napilap.

Az újság utánajárt a hirdetéseknek, és megtudta, hogy azokat a tanulás mellett munkát vállaló kijevi egyetemisták adták fel. A lap által megkérdezett egyik hirdető diáklány elmondta, hogy egy kijevi egyetem nappali tagozatának ötödik évfolyamos hallgatója, és azért keres valakit, aki vállalná helyette a fontosabb előadások látogatását, mert nem akarja elveszíteni az állását, és azt sem szeretné, ha a mulasztásai miatt gondjai támadnának a vizsgákon.

 

Mint közölte, a helyettesítőjének 20 hrivnyát (kb. 500 Ft) fizetne egy-egy előadáson való megjelenésért. Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha a dublőrt a tanár valamilyen feladattal a táblához szólítja, nem tudott válaszolni. A napilapnak az ügyben nyilatkozó egyetemi tanárok kifejtették: gyanítják, hogy az utolsó évfolyamokon a diákok nem látogatják rendszeresen az előadásokat, és a névsorolvasáskor mások jelentkeznek helyettük. Arról azonban még nem hallottak, hogy a mulasztó egyetemisták hirdetés útján keresnének óralátogató dublőröket.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés