CoolPolitika.hu

Az amerikai hadsereg is bekapcsolódik az eltűnt francia utasszállító roncsai keresésbe

2009  //  Jún  //  02  //  MTI

Az amerikai hadsereg is bekapcsolódik az eltűnt francia utasszállító roncsai keresésbeAz amerikai hadsereg egy felderítő repülőgépe is bekapcsolódik az Atlanti-óceán felett eltűnt francia utasszállító roncsai és esetleges túlélői utáni keresésbe - közölte kedden a Pentagon.

A haditengerészet kötelékébe tartozó P-3C Orion típusú felderítő és tengeralattjárók elleni hadviselésre kifejlesztett gép kedd délután csatlakozott a brazíliai Natalban levő Augusto Severo repülőtérről a nemzetközi kutatási műveletekhez.

 

A P-3C Orion 21 tagú személyzettel aznap érkezett meg Brazíliába a salvadori Comalapa légi bázisról, ahol csempészakciók felderítésében működik közre. A repülőgépet azután küldte Natalba az Egyesült Államok hadseregének déli parancsnoksága, hogy Brazília elfogadta a Pentagon felajánlását az eltűnt A330-as utasszállító keresésében való segítségre.

 

Az Air France szerencsétlenül járt gépe Rio de Janeiróból Párizsba tartott; az óceán felett megszakadt vele a kapcsolat. A brazil légierő az Atlanti-óceánban két helyen felfedezett roncsdarabokat, amelyek valószínűleg a lezuhant Airbus repülőgépből maradhattak. A repülőn 32 ország 228 állampolgára, köztük négy magyar utazott.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés