CoolPolitika.hu

Az vándorétterem Milánóba érkezett

2011  //  Dec  //  19  //  MTI

Az vándorétterem Milánóba érkezettBrüsszel után Milánó látja vendégül december 19-től a háztetőkre "felszerelhető" éttermet. A The Cube-ot a milánói dómtér egyik épületének a tetejére rakták fel.

Áprilisi 19-ig tartózkodik az északolasz városban a milánói újságok által "európai vándorbisztrónak" nevezett gasztronómiai és kulturális centrum, amely kocka alakjáról kapta az elnevezését. Utána a The Cube Stockholmba, majd a jövő nyári olimpiai játékok idejére Londonba vándorol tovább. A 240 négyzetméteres, 18 vendég befogadására tervezett, kívül üveg, belül csupa fehér étterem elsősorban a figyelemfelkeltést szolgálja: az "innovatív, egyszerű és tökéletes" anyagokból álló épület akárhol össze- és szétszerelhető. Bármilyen környezetbe beleillik - még a háztetők világába is. Így alkalmi tartózkodási helyétől függően, mindig más és egyedülálló élményt kínál - nyilatkozta a The Cube-ot megvalósító olasz tervezőiroda.

 

Az elsőként beengedett újságírók egy részének nem tetszett a századfordulós épületek tetejére "felrakott kocka", azt viszont elismerték, hogy az étterem lenyűgöző kilátást nyújt. Az Electrolux, a világ legnagyobb háztartásigép-gyártója szponzorálta étterem azonban nem csak építészeti szempontból számít rendkívülinek. A legmodernebb technológiával felszerelt konyhájában Michelin-csillaggal díjazott szakácsok váltják egymást. Aki ki akarja próbálni a The Cube-ot, fejenként kétszáz euróval számoljon. Helyet foglalni online is lehet.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés