CoolPolitika.hu

Az örömfiúk is kapnak társadalombiztosítást

2010  //  Feb  //  06  //  MTI

Az örömfiúk is kapnak társadalombiztosítástUruguayban beköszöntött a nemek közötti egyenlőség: ezentúl az örömlányok mellett az "örömfiúkról" is gondoskodik a társadalombiztosítás.

A szexipar férfi képviselői maguk választhatnak betegpénztárt, tarthatnak igényt nyugdíjra és egyéb szociális juttatásokra, amennyiben kisvállalkozóként bejegyeztetik magukat - jelentette be a héten Ariel Ferrari, a dél-amerikai ország társadalombiztosításának feje. Uruguayban mindeddig tízből nyolc örömfiúnak nem volt kielégítő betegbiztosítása, amellyel rendszeresen látogathatta volna orvosát - közölte a szociális minisztérium. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, törvénynek kell rendelkeznie a női és a férfi prostituáltak egyenlőségéről. Az örömlányok ugyanis 1995 óta már tagjai lehetnek a társadalombiztosításnak. Az uruguayi transzszexuálisok szövetsége szerint az országban mintegy 4400 férfi prostituált tevékenykedik.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés