CoolPolitika.hu

Az olasz képviselők keresnek a legjobban

2012  //  Jan  //  05  //  MTI

Az olasz képviselők keresnek a legjobbanAz olasz parlamenti képviselők Európa legjobban fizetett honatyái egy felmérés szerint - írja internetes oldalán a Daily Mail című brit bulvárlap.

Az adósságválsággal és súlyos megszorításokkal küzdő ország törvényhozóinak havi átlagos bruttó fizetése, a költségtérítéseket is beleszámítva, meghaladja a 16 ezer eurót. A második helyen 14 ezer euróval a francia, a harmadikon pedig 12 600 euróval a német honatyák állnak, míg a legkevesebbet, havi 4650 eurót a spanyol képviselők vihetik haza. Az európai béreket számba vevő parlamenti jelentés az olasz felsőház részére készült, amelynek tagjai átlag 12 ezer eurót keresnek.

 

Mario Monti kormányfő egy novemberi parlamenti beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy Olaszország kiváltságos rétegeinek, többek között a képviselőknek juttatott állami kifizetéseket csökkenteni kell, jó példát kell mutatniuk a komoly költségvetési szigorra kényszerülő országban. A honatyák eddig ellenezték a bérüket és a nyugdíjukat érintő kiadáscsökkentési terveket, amivel nagy felháborodást váltottak ki a társadalomban.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés