CoolPolitika.hu

Az indiai kultúra beköltözött a Fehér Házba

2009  //  Nov  //  26  //  MTI

Az indiai kultúra beköltözött a Fehér HázbaHagyományos szmokingok, színes szárik, curry és Michelle Obama lenyűgöző szépsége uralta az Obama házaspár első állami díszvacsoráját, amelyet az indiai miniszterelnök és felesége tiszteletére adtak a washingtoni Fehér Házban.

A helyi idő szerint kedd este rendezett nagyszabású fogadással az indiai kultúra egy időre beköltözött a Fehér Házba, a déli kertben felállított sátorban színes turbánok, bindit (testékszert) viselő nők és gyémánt ékszerek tömkelege tette még pompásabbá az estét. A több száz meghívott közül is kiemelkedett azonban Michelle Obama, aki egy indiai-amerikai tervező ruháját viselte. A váll nélküli krém- és aranyszínű sifonruhát ezüstös virágminták díszítették.

 

A vacsora után többek közt Jennifer Hudson Oscar-díjas színésznő, énekesnő szórakoztatta a vendégeket, de a fellépők között volt Kurt Elling dzsesszzenész is. Indiai részről A.R. Rahman, a Gettómilliomos című film szintén Oscar-díjas zeneszerzője lépett fel. A 338 fős vendégseregben hollywoodi hírességek, Obama elnök barátai, családja és kampánytámogatói is helyet kaptak. A vendégek tízfős asztaloknál foglaltak helyet, a porcelánterítékek között az Eisenhower-, a Clinton- és a George W. Bush-készletek is szerepeltek.

 

A menüről ez alkalommal Marcus Samuelsson New York-i séf gondoskodott, Cristeta Comerford fehér házi főszakács az ő segítségével készítette el a nagyrészt vegetáriánus fogásokból álló vacsorát. Manmohan Szingh indiai kormányfő ugyanis vegetáriánus. A kínált ételek között padlizsánsaláta, vöröslencseleves, zöld curry és a Fehér Ház kertjében termesztett arugula saláta szerepelt. Mivel a fogadás két nappal előzte meg az amerikai hálaadás ünnepét, az ilyenkor hagyományos tökpitét is felszolgáltak.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés