CoolPolitika.hu

Az EU egy bebörtönzött aktivista elengedését sürgeti

2011  //  Aug  //  12  //  MTI

Az EU egy bebörtönzött aktivista elengedését sürgetiEgy francia-vietnami kettős állampolgársággal rendelkező blogger azonnali szabadon engedését követelte a vietnami hatóságoktól csütörtöki közleményében Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, és felszólította az ázsiai országot, hogy tartsa tiszteletben a véleménynyilvánítás szabadságát.

Az 56 éves Pham Minh Hoangot szerdán egy Ho Si Minh-városi bíróság három év börtönbüntetésre és három év háziőrizetre ítélte, mondván, hogy meg akarta dönteni a kormányt. Franciaország a döntés felülvizsgálatát kérte. Ashton felszólította Vietnamot, hogy tegyen eleget nemzetközi vállalásainak. Az ázsiai ország aláírta a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányát (ICCPR). Az európai diplomácia vezetője rámutatott, hogy az elmúlt hetekben több demokráciapárti aktivista került börtönbe, és sürgette szabadon engedésüket.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés