CoolPolitika.hu

Az EU bővítése igazi sikertörténet

2010  //  Nov  //  09  //  MTI

Az EU bővítése igazi sikertörténetAz Európai Unió 2004-es bővítése mindenképpen sikertörténetnek tekinthető, mivel békét és prosperitást hozott, és megteremtette Európa egységét - mondta Vincent Degert, az EU szerbiai küldöttségvezetője beszédében hétfőn Budapesten.

A Közép-európai Egyetem (CEU) és az Európai Bizottság magyarországi képviselete által az EU-bővítés kilátásairól rendezett eseményen kifejtette: az unió nyugat-balkáni bővítése stabilitást hozhat ebbe a térségbe is. Addig azonban több kihívással kell megküzdeniük az országoknak, és az olyan külső tényezők, mint például a gazdasági válság is nehezíthetik az előrelépést. Ivan Bandic horvát nagykövet kiemelte: szerencsésnek tekintik magukat, amiért a jövő évben Magyarország és Lengyelország tölti be az unió soros elnöki posztját, mivel mindkét ország elkötelezetten támogatja a horvát csatlakozás mielőbbi megvalósulását.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés