CoolPolitika.hu

Az elszigetelődés elkerülésére intették Phenjant

2010  //  Nov  //  27  //  MTI

Az elszigetelődés elkerülésére intették PhenjantAz emberi jogok észak-koreai érvényesülését figyelő ENSZ-megbízott kijelentette egy pénteki sajtóértekezletén, hogy az ázsiai országnak nem szabadna elszigetelődnie a világtól, valamint felszólította az Észak-Koreának humanitárius segélyt szállító államokat, hogy ne hagyják abba ezt a tevékenységüket.

-Észak-Koreának nem szabadna elszigetelődnie akkor, amikor a leginkább szüksége van a nemzetközi közösség támogatására és együttműködésére annak érdekében, hogy javítani tudja az emberi jogok helyzetét és ki tudja elégíteni a humanitárius szükségleteket - mondta Marzuki Darusan Szöulban. Darusan emlékeztetett arra, hogy a dél-koreai vöröskereszt egy több millió dolláros, 5 ezer tonna rizst és 10 ezer tonna cementet tartalmazó segélycsomagot ígért szeptemberben északi szomszédjának, amelyet augusztusban pusztító áradások sújtottak.

 

A segélyprogramot ezen a héten, a két ország közötti tűzpárbaj miatt felfüggesztették. -Fontos, hogy folytatódjon az észak-koreai nép humanitárius segélyezése - jelentette ki Darusan. A különleges megbízott azt is sajnálatosnak találta, hogy a szerdai összetűzés miatt megrekedtek azok a tárgyalások, amelyeket a két Korea nemzeti vöröskeresztjei folytatnak a szétszakított családok találkozóinak megszervezéséről.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés