CoolPolitika.hu

Az Egyesült Államok náciknak adott menedéket

2010  //  Nov  //  16  //  MTI

Az Egyesült Államok náciknak adott menedéketEgy vaskos amerikai igazságügyi minisztériumi jelentés szerzői újabb adatokkal bizonyítják, hogy az amerikai hírszerzés a második világháború után nácik és kollaboránsok sorát bújtatta az Egyesült Államokban - jelentette vasárnap a The New York Times.

A 600 oldalas jelentés - amelyből az is kiderül, hogy doktor Mengele fejbőrének egy darabját egy washingtoni íróasztalfiókban őrizték - megállapítja, hogy az amerikai hatóságok egyes nácik esetében "tudatosan engedélyezték a beutazást" az Egyesült Államokba. A nyomozati anyag több mint kéttucatnyi szökött nácival kapcsolatban tartalmaz új adatokat. A jelentés ugyanakkor azt is megállapítja, hogy a korábban feltételezett 10 ezernél vélhetően jóval kevesebb náci talált menedéket Amerikában.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés