CoolPolitika.hu

Az egészségügyi egyenlőtlenségek csökkentésére törekszenek

2011  //  Ápr  //  11  //  MTI

Az egészségügyi egyenlőtlenségek csökkentésére törekszenekAz Egyesült Államok kisebbségi lakosságának egészségi állapota a bölcsőtől a koporsóig gyengébb, mint fehér honfitársaiké, ráadásul az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésük is rosszabb: a szövetségi kormány pénteken hozta nyilvánosságra azt a tervet, amelynek célja, hogy csökkentse a meglévő egyenlőtlenségeket.

Az illetékesek hangsúlyozzák, hogy az egészséges életmódra való esély jóval nagyobb mértékben járulhat hozzá a javuláshoz, mint mindaz, ami az orvosi rendelőkben történik. Az etnikai kisebbségek körében gyakoribb a diabétesz, a szív- és vesebetegségek, valamint az asztma is. Ráadásul a kisebbségek teszik ki több mint a felét annak az 50 millió amerikainak, akiknek nincs biztosításuk. A jelentésben közzétett tervek között szerepel, hogy az államokkal együttműködve 10 százalékkal növelik a fogászati ellátásban részesülő szegény sorban élő gyerekek számát. A közösségek által elfogadott helyi embereket alkalmaznának egészségügyi dolgozóként, hogy segítsenek a diabéteszeseknek megérteni betegségük alapjait, és megtartani diétájukat.

 

Ugyanilyen segítőket alkalmaznának arra, hogy segítsenek a szülőknek az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzájutásban. A tervek szerint ésszerűsítik a betegségek megelőzésére fordítható pénzek elosztását, új tanulmányokat készítenek azzal kapcsolatban, hogy mely kezelési módok a leghatékonyabbak a kisebbségi népesség körében a diabétesz, asztma, szívbetegségek és az artritisz esetében. Készül a tolmácsok országos online regisztere is, amelyről az orvosok kiválaszthatják, ki segíthet nekik az angolul nem beszélő páciensekkel való kommunikációban.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés