CoolPolitika.hu

Az Apple a legértékesebb vállalat

2011  //  Aug  //  18  //  MTI

Az Apple a legértékesebb vállalatA részvényárfolyamok alakulása alapján az Apple lépett elő az Egyesült Államok legértékesebb vállalatává, megelőzve az Exxon Mobil olajóriást.

Az Apple értéke kedden 314,5 milliárd dollárra nőtt, megelőzve a 341,4 milliárdon álló Exxon Mobilt, annak ellenére is, hogy az olajvállalat éves bevétele a négyszerese a komputeripari cégének. Az Apple részvényeinek árfolyama kedden 3,2 százalékkal nőtt, az Exxon Mobilé pedig 1 százalékkal esett. Amíg az Apple esetében a növekedést az a bizalom motiválta, hogy a cég képes lesz a világszerte népszerű iPadhez és iPhone-hoz hasonló termékek előállítására, addig az Exxon Mobil esetében a kilátásokat jelentősen befolyásolják a hullámzó olajárak, valamint az új lelőhelyek fellelésének esélyei.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés