CoolPolitika.hu

Az amerikai hírszerzés számára még mindig talány

2012  //  Júl  //  24  //  MTI

Az amerikai hírszerzés számára még mindig talányAz Egyesült Államoknak még tizenhat hónappal a szíriai felkelés kirobbanása után sincs tiszta elképzelése a Bassár el-Aszad elnök megbuktatásáért harcoló ellenzék összetételéről, a hírszerzési információk hiányosságai akadályozzák az amerikai segítségnyújtást - írta keddi számában amerikai hivatalos személyekre hivatkozva a The Washington Post című újság.

Az amerikai hírszerző szervek az utóbbi hónapokban fokozták ugyan információgyűjtő tevékenységüket a lázadó erőkről, de ellentétben Egyiptommal és Líbiával, ahol a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) emberei már röviddel a lázadás kitörése után felbukkantak, a szolgálat fizikailag nincs jelen Szíriában. Tevékenysége alapvetően az elfogott kommunikáció elemzésére és a távolból való megfigyelésre korlátozódik.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés