CoolPolitika.hu

Ausztriában is nyomoznak a Hamász vezető gyilkosai után

2010  //  Feb  //  18  //  MTI

Ausztriában is nyomoznak a Hamász vezető gyilkosai utánAusztriában is nyomoznak a Hamász radikális palesztin mozgalom egyik vezetőjének feltételezett gyilkosai után - jelentette szerdán egy osztrák magazin egy meg nem nevezett belügyminisztériumi szóvivőre hivatkozva.

A gyanú szerint a tettesek olyan mobiltelefonokon beszéltek egymással, amelyeknek a körzetszáma egy osztrák szolgáltatóéval egyezik meg - írta internetes kiadásában a "profil" című hetilap. A gyilkosság januárban történt Dubajban. Az ottani rendőrség szerint tizenegy, európai útlevéllel rendelkező személy, köztük egy nő volt az elkövető.

 

A lap megjegyezte, hogy a 2008 decemberében Mumbaiban (korábbi nevén: Bombay) történt terrortámadások egyik elkövetőjének a mobiltelefonjában is osztrák SIM-kártyát találtak. Ez egy olyan kártyacsomagból származott, amelyet Belgiumon keresztül külföldre adtak el. Jelenleg vizsgálják, hogy a feltételezett tettesek is ilyen úton jutottak-e a telefonkártyákhoz. A lap megkereste a szóban forgó szolgáltatót, a T-Mobile Austriát, de az nem foglalt állást az ügyben.

 

Dubaj rendőrfőkapitányának korábbi tájékoztatása szerint hat brit, három ír, egy-egy francia és német állampolgárt gyanúsítanak Mahmúd Abder-Raúf al-Mabhúh meggyilkolásával. Írország szerint a Dubajban körözött írek nem léteznek, az ír hatóságok ugyanis nem adtak ki útlevelet ilyen nevekre. A londoni külügyminisztérium szerint a brit úti okmányok hamisítványok. A brit gyanúsítottak szerdán cáfolták, hogy részük lett volna a bűntényben.

 

A Hamász és az iráni kormány Izraelt tette felelőssé a gyilkosságért. Izraeli források szerint Mabhúhnak kulcsszerepe volt az Iránból a Hamász-ellenőrzés alatt lévő Gázai övezetbe irányuló rakétaszállításokban.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés