CoolPolitika.hu

Átvizsgálták az ellenzéki televízió épületét

2010  //  Nov  //  28  //  MTI

Átvizsgálták az ellenzéki televízió épületétÁtkutatta a macedón rendőrség és az adóügyi nyomozó hatóság Szkopjében az A1 ellenzéki tévécsatorna épületét - tájékoztatott a Makfaks hírügynökség.

Az állami szervek akciója ellen hozzávetőleg ezren tiltakoztak csütörtökön a televízió székháza előtt, ahol még péntek reggel is egyenruhás egységeket lehetett látni. A kormánypárti demokraták a szociáldemokratákhoz hű televíziótársaság által elkövetett lehetséges bűncselekményekkel indokolták a nagyszabású átvilágítást. Majdnem két évtizeddel az egykori Jugoszláviából való kiszakadás után az elszegényedett és kicsi balkáni ország belpolitikailag továbbra is mélyen megosztott, és az egymást váltó konzervatív és szociáldemokrata kormányoknak eddig még nem sikerült orvosolniuk a gazdaság súlyos problémáit.

 

Macedónia helyzetét tovább nehezíti a kétmilliós lakosság egyharmadát kitevő albán kisebbség helyzete; az albánok mind az állam- és közigazgatásban, mind pedig az oktatásban több jogot követelnek maguknak. Közben a balkáni ország igyekszik közeledni a NATO-hoz és az Európai Unióhoz, azonban Görögország akadályozza ez irányú törekvését. Athén ragaszkodik ahhoz, hogy Macedónia változtassa meg a nevét, s így meg lehessen különböztetni a hasonló nevű északi görög tartománytól.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés