CoolPolitika.hu

Átcímkézik az unión kívülről érkező termékeket

2010  //  Feb  //  06  //  MTI

Átcímkézik az unión kívülről érkező termékeketEnyhül a január közepe óta tiltakozó görög gazdák haragja: pénteken már elkezdték az útblokádok feloldását Görögország szerte, annak ellenére, hogy a kormány továbbra sem hajlandó teljesíteni követeléseiket.

Ugyanakkor a legfontosabb Bulgáriával közös - Promahon-Kulata - határátkelőnél tovább tart a traktorokkal fenntartott blokád. A gazdálkodók ezzel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a bolgár fél sem egészen vétlen a görög mezőgazdaság problémáiban. A görög gazdák szerint az EU-n kívülről érkező mezőgazdasági termékeket Bulgáriában "átcímkézik", görög áruként tüntetve fel azokat, és támogatást kapnak ezek után.

 

A bolgár kormányfő a határakció kapcsán korábban azt közölte, hogy országa 10 millió eurós kártérítést követel majd az elszenvedett veszteségekért. A bolgár média szerint a blokád Bulgáriának 40 millió euró kárt okozott. A január 15-e óta tiltakozó görög gazdák Görögországban a főbb autópályákat és a határátkelőket torlaszolták el, hogy ezzel adjanak nyomatékot az állami mezőgazdasági támogatások gyors kifizetésére irányuló követelésüknek, miközben a súlyos adósságproblémákkal küzdő görög állam nem akarja kifizetni számukra az agrárszubvenciókat.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés