CoolPolitika.hu

Árvizek elől mentik az elefántokat

2010  //  Okt  //  19  //  MTI

Árvizek elől mentik az elefántokatCsaknem száz elefántot telepítenek át Thaiföld északi tartományában, ahol a nagymennyiségű csapadék miatt áradások fenyegetik az állatokat.

A népszerű turistalátványosságnak számító vastagbőrűek Bangkoktól északra, Ayutthaya tartományban az Elefántfaluként ismert településen élnek. A veszélyeztetett állatok közül öt elefántborjút és anyjaikat a falu magasabb területére vezetik, a többi 92 elefántot viszont 3 kilométerrel távolabbra, szárazabb területekre terelik - mondta Ittiporn Kaolamai, az Elefántfalu vezetője. A délkelet-ázsiai ország középső és északkeleti területein hullott csapadéktól tucatnyi tartomány egy méter magas vízben áll. Az áradás 10 országutat megrongált, miközben a térségben az átázott töltések miatt vasárnap este még a vasúti forgalmat is leállították.

(MTI)

 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés