CoolPolitika.hu

Árverésre bocsátják a szép rendszámokat

2010  //  Okt  //  30  //  MTI

Árverésre bocsátják a szép rendszámokatOroszországban is árverésen fogják értékesíteni az úgynevezett "szép" autórendszámokat, ha az állami duma elfogadja Mihail Grisakov képviselő most előterjesztett javaslatát.

A csütörtöki orosz lapok beszámolója szerint Grisakov azzal indokolta javaslatát, hogy ezzel e téren véget lehetne vetni a protekciónak, bárki hozzájuthat ahhoz a rendszámhoz, amelyhez szeretne, és a bevételek ráadásul nem magánzsebekbe, hanem az adott megye költségvetésébe kerülnének. A Komszomolszkaja Pravda szerint azonban az nem szerepel a javaslatban, hogy mi akadályozza majd meg az illetékes közlekedési rendőröket abban, hogy - amint az ma is történik -  "pult alól" adják el a protekciós számokat, és zsebre tegyék az értük járó pénzt.    Leonyid Olsanszkij, az Orosz Autósok Mozgalma elnevezésű szervezet alelnöke kifejtette a lapnak: Az 555-ös, vagy 11-es rendszámoknak nincs különösebb értelme, csak a tulajdonosok önérzetét legyezgetik, és miért is ne kereshetne ezen az állam.

 

A jogász úgy véli: a javasolt jogszabály az adott rendszámok árának növekedéséhez, a vesztegetések szaporodásához vezet majd nagy valószínűséggel. Amikor hajlandó lesz valaki megfizetni a hőn áhított rendszámot, majd azt mondják neki, hogy éppen nincsen ilyen, de ha megvesztegeti az illetékest, majd rögtön lesz, és ezen az sem változtat, ha árverésen kelnek el a rendszámok. A Grisakov által beterjesztett javaslat kidolgozásában részt vett a belügyminisztérium, és az elképzelést támogatásáról biztosította a közlekedésrendészet is. Az utóbbi vezetői már rég pártolják a szép rendszámok eladásának legalizálását, mert azt várják tőle, hogy csökkenti a korrupciót a testületben.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés