CoolPolitika.hu

Aranyérem Raoul Wallenbergnek

2012  //  Ápr  //  17  //  MTI

Aranyérem Raoul WallenbergnekAz amerikai képviselőház szerdán egyhangúlag megszavazta, hogy születésének 100. évfordulóján a legmagasabb elismeréssel, a Kongresszusi Aranyéremmel tűntesse ki Raoul Wallenberget, aki a náci megszállás alatt mintegy 100 ezer zsidó életét mentette meg Magyarországon.

A Gregory Meeks és Nan Hayworth képviselők által kezdeményezett Raoul Wallenberg centenáriumi ünnepi törvényt az érvénybe lépéséhez a szenátusnak is meg kell szavaznia. A törvénytervezet egyebek mellett rámutatott, hogy Wallenberg az 1944-ben létrehozott amerikai Háborús Menekültügyi Bizottság megbízásából és támogatásával tevékenykedett, és hogy Ronald Reagan néhai elnök a hős svéd diplomatának 1981-ben megadta a tiszteletbeli amerikai állampolgárságot; ebben az elismerésben korábban csak Winston Churchill brit miniszterelnök részesült.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés