CoolPolitika.hu

Aranyásó New Yorkban

2011  //  Jún  //  23  //  MTI

Aranyásó New YorkbanAranyat keres New Yorkban egy férfi négykézláb mászva a járdán, és nem eredménytelenül: két hét alatt ezer dollárnyi - 200 ezer forintnyi - volt a zsákmánya.

A hajdani aranyásókkal szemben a 43 éves férfi felszerelése csipesz, mivel a járdák repedéseiből piszkálja ki az aranyat és drágakövet. Nem érintetlen, természetadta nemesfémről és gyémántról van szó, hanem ember által elveszejtettről. Raffi Stepanian - ez az "ékszerhulladék-vadász" neve - a New York gyémántkerületének is hívott Manhattan gyalogjáróin csúszik-mászik.A  férfinak egyébként foglalkozásába vág a dolog, ugyanis aranyműves, csak éppen munkanélküli.

 

Így viszont van munkája, ha a fizetség eléggé bizonytalan is: New York utcái nem aranyból vannak kikövezve, sem pedig gyémántból "kidrágakövezve". Stepanian azonban nem panaszkodik. -Lehet, hogy új aranylázat szabadítok el New Yorkban - mondta a The Daily Telegraph című brit lapnak. A férfi talált már fülbevalókat, nyakláncokat, arany óradarabkákat, platinát, gyémántot, rubint. A régi aranyásókhoz hasonló része is van munkájának: szitál. Eddig bő tíz kiló földet vitt haza, hogy átrostálja.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés