CoolPolitika.hu

András herceg megúszta

2011  //  Már  //  09  //  MTI

András herceg megúsztaA brit kormány a jelek szerint kerülni akarja a nagyobb botrányt Vilmos trónörökös esküvője előtt, így - legalábbis egyelőre - hétfőn megbocsátott a fiatal herceg igen kínos gyermekszexügybe keveredett nagybátyjának.

András yorki hercegről, II. Erzsébet királynő másodszülött fiáról kiderült, hogy közeli üzleti és baráti kapcsolatokat ápolt egy amerikai pénzemberrel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok szexuális szolgáltatásainak szinte iparszerű forgalmazásáért. András herceg vendégeskedett is Jeffrey Epstein kastélynak beillő floridai otthonában, sőt közös kép is készült róla és Epstein üzelmeinek egyik áldozatáról. A fotón András még a fiatal nő derekát is átkarolja.

 

Az ügyről napok óta kíméletlen részletességgel beszámoló brit sajtó azt egy szóval sem sugallja, hogy a királynő fia is részese lett volna a fiatal lányok ellen elkövetett szexuális bűncselekményeknek, ám a herceg és Epstein személyes kapcsolatának lelepleződése is elégséges volt ahhoz, hogy megkérdőjeleződjék András kormányzati szerepe. A yorki herceg évek óta Nagy-Britannia utazó üzleti nagyköveteként szolgál, az üzleti ügyek minisztériumának felügyelete alatt, ám a hétfői brit sajtó egyöntetű értesülései szerint a kínos ügy miatt befellegzett kormányzati tevékenységének. David Cameron brit miniszterelnök azonban hétfőn közölte, hogy a hercegbe vetett bizalma "töretlen", és nincs szó András üzleti képviselői szerepének felülvizsgálatáról.

 

A brit kormány ezzel a gesztussal elkerülte a még nagyobb botrányt - és a viszony esetleges megromlását az udvarral - az év eseménye, vagyis Vilmos trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton április 29-ére kitűzött esküvője előtt. A BBC-nek névtelenül nyilatkozó kormányforrások ugyanakkor elmondták, hogy András hercegnek "nincs több dobása", és ha csak egy újabb kínos ügy napvilágra kerül, a yorki herceg pozíciója a brit üzleti szféra érdekképviselőjeként tarthatatlanná válna.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés