CoolPolitika.hu

Amire most szüksége volt Franciaországnak

2009  //  Máj  //  01  //  COOLPOLITIKA

Amire most szüksége volt FranciaországnakEgy előételből, főételből, desszertből és kávéból álló éttermi menü 11,8%-kal lehet olcsóbb július elsejétől a francia éttermekben.

A kereskedelmi államtitkár, Hervé Novelli a vendéglátóiparban dolgozóknak az árak 11,8%-os csökkentését javasolta, mivel az általános forgalmi adót Nicolas Sarkozy 19,6%-ról 5,5%-ra csökkentette. 

A vendéglátósok örömmel fogadták az általános forgalmi adó csökkentésének hírét, hiszen így az alapanyagokat jóval olcsóbban beszerezhetik. -Ez az, amire most szüksége volt Franciaországnak. – nyilatkozták többen is. Az adócsökkentés remélhetőleg fellendíti a forgalmat a vendéglátóhelyeken, így új munkahelyek megteremtését teszi lehetővé. A kormány 40 ezer új munkahelyre számít, főleg a nyári főszezon megkezdődése után. Sarkozy elmondta, hogy a turistaszezon megkezdődése pótolja a várható kieséseket és az éttermek, bárok forgalma remélhetőleg a szezon vége után sem csökken majd. 

Természetesen a vendéglátósok maguk döntenek majd arról, hogy csökkentik-e áraikat vagy sem, ez csak egy lehetőség. A francia kereskedelmi tárca szerint azonban ha rövid távon nem is, de hosszú távon mindenképp megéri lejjebb vinni az ételek/italok árát, hiszen a vevőkörük főleg franciákból áll majd, nem csak turistákból. 

(CoolPolitika)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés