CoolPolitika.hu

Amerikai adósságplafon

2011  //  Júl  //  28  //  MTI

Amerikai adósságplafonAz amerikai fizetési kötelezettségek megszegése meggondolatlanság és felelőtlenség lenne, jelentette ki a hétfő este az adósságplafon emeléséről és a deficit csökkentéséről elmondott, élőben közvetített beszédében Barack Obama amerikai elnök, aki kompromisszumra szólította fel a kongresszus vezetőit.

Obama "veszélyes játéknak" nevezte a kompromisszumra való képtelenséget és kijelentette, hisz benne, hogy meg lehet állapodni. Alig egy héttel az augusztus 2-i határidő előtt, amikor a washingtoni pénzügyminisztérium szerint az amerikai kormány fizetésképtelenné válik, a republikánus többségű képviselőház és a demokraták által ellenőrzött kongresszus vezetői képtelenek voltak megállapodni a 14,3 ezer milliárd dolláros adósságplafon emeléséről.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés